FÖRÄNDRA DIG SOM LEDARE

Förändra dig som ledare

Om vi nu tänker oss att du ska överföra detta till din vardag på jobbet, så fundera över vad som skulle förändra dig som ledare. Vet du vad som är ditt bästa verktyg att tillgå i din vardag? Enligt vetenskapliga resultat är det att ge Beröm!

Vision

Malmös bästa: bortglömda platser - Sydsvenskan

Identifiera det affärskritiska målet

Kanalen – en källa till glädje och nytta - Sydsvenskan

Mätbart – du behöver lägga en tidsgräns för att göra det mätbart. Hur lång tid behövs för att förbättra? Övergripande – det är övergripande om du väljer att göra det till ditt viktigaste mål i den här övningen.

Resultat – det är ett resultat som andra kan se. Kompatibelt – det är kompatibelt med andra saker som du gör.

3 november 2018 11:24

Mät nyckelbeteendet

Mät nyckelbeteendet i nuläget. Hur ofta går du runt bland dina medarbetare idag och reflekterar hur de arbetar och ger dem beröm? Börja med att bara notera hur ofta du ger beröm. Det är effektivast att notera så nära i tiden som möjligt. Ha en lapp i fickan med alla dina medarbetares namn och sätt en liten markering efter namnet när du gett beröm. Detta kanske låter för otidsenligt i det datoriserade tidevarv vi lever i men det enklaste är oftast det effektivaste.

Vad styr nyckelbeteendet?

Jag förutsätter att du känner till färdriktningen, det vill säga visionen, syftet och målet med ditt ledarskap. Har du färdighet i att ge beröm? Det kanske låter som en dum fråga men min erfarenhet är att det inte är så lätt att ge beröm på rätt sätt.

Malmös bästa: vintage - Sydsvenskan

Förändra konsekvenssystemet

8 september 2017 19:00

Målsättning

Sätt mål för din egen utveckling och ge dig själv en förstärkning när du nått målen. Säg att du först ska öka det totala antalet beröm i form av markeringar på din lapp med tio procent. När du gjort det får du ge dig själv en förstärkare, något du tycker om att göra. Kom ihåg att den förstärkare du väljer för dig själv ska vara Nära och Alltid. Förstärk gärna dig själv dagligen genom att kolla på lappen och belöna dig själv för varje ökning.

Tidsgräns

Kvinna åtalas för koppleri - Sydsvenskan

Mät nyckelbeteendet

Checka av antalet markeringar på din lapp efter den tid du gav dig själv, jag föreslog fyra veckor. Har du ökat antalet gånger du ger beröm med de tio procenten du satte upp som målsättning för perioden? Förhoppningsvis är svaret på den frågan ja.

Hot, trakasserier och skvaller.

Som jag var inne på tidigare har jag inspirerats av andras vetenskapliga resultat som stödjer idén om att mer beröm har en effekt på medarbetarnas välbefinnande.

Om du får höra att du är bra, så blir du bättre. Och när du är bättre och får höra att du är bra, så blir du ännu bättre. Tänk på att det är du som kan göra din omgivning bra. Ja, ännu bättre. Och till och med bäst. Beröm vid alla tillfällen, till alla de personer som gjort saker du äkta och ärligt tycker om!

 

Reflektioner kring självdistans:

Känslan av att känna sig underlägsen andra är vanlig. Och orsak till mycket smärta och ångest. Mot insikten att ”ingen är perfekt” i alla fall de flesta av oss är långt ifrån perfekta och har fullt av fel och brister – och har samma ångest som alla andra. Att tänka på: ”man kan det man vet att man kan. Om man kan mer vet man inte förrän man försökt.” Och när man förstår att man faktiskt kan mer än man tror att man kan. Då minskar behovet av att jämföra sig med andra…

Självdistans

Saker är inte alltid vad det ser ut som. Den självsäkre kan vara den svage. Den pratsamme kan vara blyg och osäker. En person du känner som festens huvudperson skämtare och lustigkurre kanske kompenserar för sin egen ångest. Det är lätt att dra förhastade slutsatser och sätta etiketter hur vi uppfattar människor. Stress, kan förvandla människor i alla fall på ytan.  Vi är inte alltid det vi utger oss för att vara. Ofta på grund av stress att vårt vanliga jag inte ska upplevas som tillräckligt bra. Med andra ord vi kompenserar. Det behöver självklart inte vara ett problem. Det kan det däremot bli, när kompensation överdrivs.

En överdriven styrka är en svaghet. Och en svaghet är med andra ord en överdriven styrka!

Hur hänger det ihop? Här följer några tankar:

Malmös bästa: cykelställen - Sydsvenskan

Vanligast är att vi tar itu med symptomet istället. Och blir hopplösa pratkvarnar eftersom de egentligen är blyga. Eller träningsfanatiker eftersom de egentligen är soffpotatisar. Eller temperamentsfulla när de innerst inne är lugna. Man försöker kompenseraden upplevda svagheten och förvandla den till en styrka. Ofta leder det till motsatsen. Igen: en svaghet är en överriven styrka.

Kräftor, matstånd och artister – så minns vi Malmöfestivalens första år - Sydsvenskan

”Man vet mer än man vet att man vet.”

Skriv ner dina egna värderingar. Sätt ord på dina erfarenheter. Gör dem synliga eftersom en oreflekterad erfarenhet faktiskt inte är någon erfarenhet utan bara en missad chans att lära sig något. Skriv dagbok. Ditt själförtroende, ja du läste rätt själ – förtroende,  växer. Stressen minskar. Och det är bra!

Nästa tema publiceras den 30 juni.     

Varför går det så långsamt att utveckla och komma vidare?

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Här följer några reflektioner kring att komma vidare i livet, med sig själv, med jobbet eller med familjen. Varför upplever man ofta att det går långsamt, till och med bakåt ibland? Vad gör man för fel?

Små steg

Problemet är i regel inte att vi människor inte vill utvecklas, problemet ligger snarare i att vi vill utvecklas för mycket och för fort. Vilket kan bli svårt eftersom allt annat ska ske samtidigt. Resultatet blir därför ofta att den mentala utvecklingen skjuts upp till ”sedan”. ”När det finns tid.”

Men den tiden finns sällan. Det blir aldrig bättre och någon ”quick-fix” hjälper inte heller. Det enda sättet att utvecklas på allvar är därför att göra enligt kineserna och ta många små steg.

Malmös bästa: frukostar

Så utsätt dig för resan till det okända, så kommer du att inse att det inte var så mycket att vara rädd för. Och därmed har du utvecklats!

Önskar Alla en Trevlig Valborg!

Nästa tema publiceras den 31 maj.

 

 

 

 

Att leda både Kropp och Själ!

Minneskavalkad: Festivalens föränderliga år mellan 2005 och 2009

På mina ledarskapskurser brukar jag säga ”kan du inte leda dig själv kan du inte leda andra” bryter vi ner det till en mer greppbar nivå handlar det först och främst om att leda sin HÄLSA!

En sund kropp i en sund själ? Eller en sund själ i en sund kropp?

Mina funderingar är om det ena är mer rätt än det andra och finner ingen riktig rätsida.

Lagom 1

Visa respekt för övriga debattörer.

Nu har du redan räknat ut att jag sätter hälsa, fysik såväl som psykisk, i direkt relation till motion. Eller i alla fall aktivitet. Fysisk aktivitet. Och den slutsatsen gör varken dig eller mig speciellt unik. Frågan är om det finns någon enstaka människa som inte håller med om nyttan av att röra sig.

Det är bättre att lägga tid på ”vanor” för det är vanorna som är grejen. Så gott som alla som ger sig ut i spåret vill för mycket för fort.  Och får ont. Och hamnar lätt i gamla vanor igen. Din kropp mår bättre om du påverkar det du gör varje dag. Egentligen är ekvationen enkel ”äter du en mindre kaka varje och går hundra meter extra varje dag, så ger det resultat över tiden.” Så fokusera inte på korta, snabba insatser. Fokusera på dina vanor. Och ändra dem lite i taget. Offra inget. Och var medveten om att det tar tre veckor för hjärnan att ställa om sig till en ny vana.

Malmös bästa: cykelställen

Några tankar på vägen…

-Kropp och själ hör ihop.

-Akta dig för alla som vet vad som är bäst för dig.

-Lagom är bäst när det kommer till hälsofrågor.

Nästa tema publiceras den 30 april.